Tuesday, June 29, 2010

Så starter Tour de France - hvem er favorit?

Lørdag den 3. Juli 2010 starter Tour de france karavanen igen. Denne gang lægges der ud i Rotterdam i Holland.

Vi har kigget lidt på hvem der bejler til den samlede sejer i årets udgave af tour de france.

Eksperten Henrik Jul udpeger disse favoritter:

Alberto Contador, Astana

Han er i sin bedste alder, og jeg synes, at han er skræmmende. Han er utvivlsomt storfavoritten. Det er vel ingen overraskelse. Han vandt på Alpe d'Huez i Dauphiné Libéré og kunne have puttet løbet i lommen, men gjorde det ikke. Det kan man se som et svaghedstegn, men jeg tror, at han gjorde det med vilje. Han har nærmest været nødt til at bremse for ikke at virke for skræmmende. Modstanderne kan håbe, at han har været for tidligt ude (vandt eksempelvis Paris-Nice i marts, red.). I Alexandre Vinokourov har han en loyal arbejdsgiver og værdifuld hjælper.

Andy Schleck, Team Saxo Bank

Der er ingen tvivl om kaptajnrollen på Team Saxo Bank i år. Den tilhører Andy Schleck. Og han skal ikke køre for at få brormand Fränk på podiet. Jeg tror, at Bjarne har holdt både Andy og Fränk igen, så de ikke har forceret noget. Andy har haft små helbredsproblemer og har ikke kørt så godt som sidste sæson, men det skal man ikke lægge for meget i. Jeg tror, at han er mere bevidst om at fokusere på Touren, og meldingerne går på, at han er, hvor han skal være.

Lance Armstrong, Team RadioShack

Det er svært at sige, hvor han står. Men når man tænker på, hvordan han minutiøst har forberedt sig tidligere, så har optakten ikke været god denne gang med styrt og balladen med Floyd Landis. Han er begyndt at vælte i løb. Måske er det bare uheldigt, måske er det ikke. Han gjorde flot comeback med tredjepladsen sidste år, og han kan godt køre med flere af favoritterne, men ikke Andy Schleck og Contador, når det virkelig går løs. Jeg tror ikke, at han kommer på podiet i år.

Cadel Evans, BMC Racing

Han har fået et nyt hold med et erfarent setup. Han kører så grimt, men han er den smukkeste verdensmester i mange år. Han har kørt meget mere aggressivt. Han kan angribe, og så har han stadig kvaliteter til at sidde med. Evans har ikke et voldsomt antrit i bjergene, men han har en fin spurt. Der er en risiko for, at han kan gå helt ned, men han har dog et bedre hold nu, selvom det heller ikke er prangende. Når det virkelig sker i bjergene, skal han klare sig selv. Han kørte godt i Giroen (nummer fem og etapesejr, red.), men han har ikke slidt sig selv ned. Det er nøje planlagt.

Ivan Basso, Liquigas-Doimo

Den her Tour ligger fantastisk til Basso, fordi på grund af den sene enkeltstart. Vi vil komme til at se ham i den eksklusive klub. I Giroen kørte han fuldt ud lige så godt som tidligere, men det var heller ikke et så velbesat felt. Men han havde dueller med Cadel Evans, som han vandt, og han skal slås med de store. Og han har et virkelig stærkt hold omkring sig med blandt andre Roman Kreuziger, som også kandiderer til kaptajnrollen, og Vicenzo Nibali, hvis han altså kommer med efter indhoppet for Franco Pellizotti i Giroen.

Bradley Wiggins, Team Sky

Han kom ud af ingenting sidste år, og han er en, der skal holdes nøje øje med. For hvis de andre ikke smider ham af i bjergene - og det havde de altså svært ved sidste år - så har han den sene enkeltstart i baghånden. Og hans kvaliteter i tempokørsel er store.

Bet365.com udbyder pr. 29. juni 2010 disse vinder odds for tour de france 2010:

Alberto Contador 1.50
Andy Schleck 7.00
Lance Armstrong 10.00
Bradley Wiggins 21.00
Ivan Basso 23.00
Denis Menchov 29.00
Frank Schleck 29.00
Cadel Evans 34.00
Robert Gesink 34.00
Janez Brajkovic 41.00
Roman Kreuziger 67.00
Samuel Sanchez 81.00
Andreas Kloden 101.00
Alexander Vinokourov 101.00
Michael Rogers 101.00
Levi Leipheimer 101.00
Carlos Sastre 151.00
Christian Vandevelde 151.00
Jakob Fuglsang 151.00
Luis Leon Sanchez 151.00

No comments:

Post a Comment